• Nieuws
  • Accountmanager Erik van Bel over de samenwerking tussen Odemar en Kinkelder

Accountmanager Erik van Bel over de samenwerking tussen Odemar en Kinkelder

13 Jun 2022

Het is je vast niet ontgaan: sinds 2018 werken Odemar Metaal en Kinkelder metal solutions met elkaar samen. Twee bedrijven die samen één zijn geworden door een gedeelde passie: metaal. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en kunnen we stellen dat we al ontzettend veel van elkaar hebben geleerd. Ook onze klanten merken de voordelen van onze samenwerking. En wie kan daar nou beter over vertellen dan accountmanager Erik van Bel?

Erik is sinds 1 juli 2021 betrokken bij Odemar Metaal in Denekamp en Kinkelder metal solutions in Zevenaar. In zijn rol als accountmanager is hij hét eerste aanspreekpunt voor nieuwe én bestaande klanten van beide bedrijven. Als er iemand is die weet wat er speelt bij onze gezamenlijke klanten, dan is het Erik wel. “Ik besteed de helft van mijn tijd in Denekamp en de andere helft in Zevenaar”, legt Erik uit. “Zo ben ik altijd op de hoogte van het reilen en zeilen binnen beide bedrijven. En dat helpt natuurlijk om de samenwerking naadloos op elkaar te laten aansluiten.”

Samen in een projectteam

Hoe zo’n samenwerking er precies uitziet? Dat weet Erik wel te vertellen. “We zijn op dit moment bijvoorbeeld bezig met een project voor robotlassen, waarbij collega’s van Odemar en van Kinkelder samen in een projectteam zitten. De klant is in Zevenaar op bezoek geweest om rond de tafel te zitten met interne experts, maar ook bij Denekamp om ter plekke te bekijken hoe het robotlassen in zijn werk gaat. In theorie komt een klant dus bij beide bedrijven over de vloer, om met de experts aldaar te praten.”

Vliegende keep

Bij dit soort gezamenlijke projecten is Erik betrokken om de coördinatie tussen beide bedrijven te regelen. “Vanuit mijn functie kan ik gemakkelijk aangeven welke collega een specifieke vraag van de klant kan beantwoorden. Maar ik kan ook werkzaamheden uitzetten, op basis van expertises. Dan plan ik voor de klant bijvoorbeeld een afspraak in bij Kinkelder om te praten over toleranties, en verwijs ik ze door naar Odemar om te checken of het prototype naar wens is. Ik ben als het ware een vliegende keep. Al hoef ik er niet altijd tussen te zitten hoor, maar bij sommige projecten is het wel handig om de schakel tussen beide bedrijven te zijn”, legt Erik uit.

Klanten verder helpen

Vanuit zijn dubbelrol helpt Erik bestaande klanten graag verder. Ook – of misschien juist – wanneer zij nog niet op de hoogte zijn van de samenwerking. “Wanneer ik bij een klant van Kinkelder op bezoek ben, vertel ik dat wij ook kunnen draaien en frezen bij Odemar. En kom ik bij een klant van Odemar, dan legt ik uit dat je voor plaatwerk bij Kinkelder terechtkunt. Niet alle klanten weten namelijk dat we deze samenwerking hebben, terwijl het voor hen natuurlijk heel voordelig is om hier gebruik van te maken.”

Veel voordelen

Welke voordelen dat dan precies zijn? “Eigenlijk kunnen Odemar en Kinkelder samen alles ontwerpen en maken wat de klant vraagt. Dat is natuurlijk het allergrootste voordeel. Hierbij heeft de klant één vast contactpersoon, maar schakelt wel direct met een interne specialist voor specifieke vragen. Door onze samenwerking is de doorlooptijd korter, want opdrachtgevers hebben niet met meerdere bedrijven te maken. En doordat er één coördinator bij betrokken is, verloopt de samenwerking ook voor de klant heel soepel. En nog een voordeel: via het portal van Kinkelder kunnen klanten online een order plaatsen voor plaatmateriaal inclusief bewerkingen en de bestelling vervolgens ophalen in Zevenaar óf in Denekamp. Wel zo makkelijk!”

Wij ontwerpen en maken alles

Het is duidelijk, Erik voelt zich in zijn functie bij Kinkelder en Odemar als een vis in het water. De ambitieuze accountmanager hoeft voorlopig dan ook nog niet stil te zitten. “Nóg meer klanten de gemakken van de combinatie Kinkelder en Odemar laten ervaren: dát is mijn doel. Zodat zij weten dat als ze iets met metaal willen, wij álles kunnen ontwerpen en maken.”

Benieuwd wat Erik voor jou kan betekenen? Je kunt hem bereiken op 06-18348842 of per e-mail op evanbel@odemar.nl.

Terug naar overzicht