• Nieuws
  • De voordelen van robotlassen

De voordelen van robotlassen

19 Mar 2022

In de technische wereld zijn innovaties aan de orde van de dag. Processen worden steeds meer geautomatiseerd en robots worden ingezet om menselijke taken over te nemen. Zo ook bij Odemar! Wij maken al enige tijd gebruik van lasrobots. En dat biedt veel voordelen, lees maar.

1. Hoge productiesnelheid

Doordat onze lasrobots 24/7 aan het werk zijn, ligt de productiesnelheid erg hoog. Een pauze? Die heeft een lasrobot niet nodig.

2. Constante kwaliteit

Onze lasrobots zijn zó ingesteld dat ze continu dezelfde handeling herhalen. Iedere handeling is hierbij van de hoogste kwaliteit én uiterst nauwkeurig. Daar kan geen vaste hand tegenop!

3. Veiligheid

Wanneer er wordt gelast komen er hitte, vonken en (schadelijke) dampen vrij. Zaken die schade kunnen toebrengen aan de gezondheid van een mens, maar een robot heeft hier geen last van. Hierdoor is robotlassen een stuk veiliger.

4. Betere verdeling van werk

Last but not least: dankzij de inzet van een lasrobot kunnen onze vakmensen zich op andere werkzaamheden focussen. De lasrobot verzorgt het (saaie) routinewerk, waardoor onze mensen zich kunnen storten op de meer uitdagende werkzaamheden. Een win-win situatie!

Robotlassen bij Odemar

Onze lasrobots lassen verschillende materialen. Hiervoor werken wij met de meest geavanceerde machines. Wij gaan geen uitdaging uit de weg, dus verras ons met jouw vraagstuk!

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van lassen? Neem dan contact met ons op.

Terug naar overzicht
Meer weten over de mogelijkheden?

Neem gerust contact op met ons team van specialisten

Maarten Leerkes
Project Manager
+31 541-35 89 10