• Nieuws
  • Een waterstraalsnijder voor TwinTech

Een waterstraalsnijder voor TwinTech

20 Mar 2023

Odemar Metaal maakt klantspecifieke modules en machines, altijd op maat. In de meeste gevallen levert de klant een compleet tekenpakket bij ons aan, waarna wij de (onderdelen voor) de machine ontwikkelen. Dit was ook het geval bij Twintech, voor wie wij de samenstellingen van een waterstraalsnijder mochten produceren. “Het is een hele mooie machine geworden”, aldus Jur Mourits, algemeen directeur bij TwinTech. Lees maar hoe wij dit project aanpakten.

Als strategisch partner voor onze klanten nemen wij het complete proces over, van projectbegeleiding tot het assembleren, leveren en het installeren van de machine. Maar we ontwikkelen ook modules, die door de klant zelf worden geassembleerd.  TwinTech heeft zelf de engineering voor de waterstraalsnijder gedaan, maar besteedde het verspanende werk én het plaatwerk aan ons uit.

Sterk in draai- en freeswerk

Toen Jur Mourits van TwinTech Engineering uit Enschede een machinebouwer zocht voor het bouwen van een waterstraalsnijder, hoefde hij niet lang na te denken. “Ik ken Tom Hogeling (eigenaar van Odemar metaal, red.) goed, dus ik nam contact met hen op. Ik weet dat zij sterk zijn in draai- en freeswerk, precies wat wij nodig hadden voor het ontwikkelen van deze machine”, aldus Jur.

Mooie samenwerking

Projectmanager Maarten Leerkes begeleidde het project van TwinTech. “Nadat ik de wensen van de klant in kaart heb gebracht, regelde ik dat de verschillende onderdelen werden gemaakt. Het plaatwerk kocht ik in bij ons moederbedrijf Kinkelder metal solutions en het draai- en freeswerk deden we in eigen beheer. Een mooie samenwerking tussen beide bedrijven. Natuurlijk bleef ik wel hét aanspreekpunt voor TwinTech”, licht Maarten toe. “Vanuit Denekamp zijn alle onderdelen naar de klant verstuurd. Daar werd de machine geassembleerd.”

Erg tevreden

“We zijn erg tevreden over de samenwerking met Odemar Metaal”, laat Jur weten. “Zij dachten met ons mee en hielden ons regelmatig op de hoogte over de voortgang van het project. Een mooi partnerschap tussen twee bedrijven uit het oosten van het land.”

Ben jij ook op zoek naar een machine- of modulebouwer? Wij denken graag met je mee over jouw project. Neem gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht