• Nieuws
  • Onze hi-speed lijnverdeler: ideaal voor kwetsbare producten

Onze hi-speed lijnverdeler: ideaal voor kwetsbare producten

15 Sep 2022

Het verpakken van kwetsbare producten, zoals champignons, vraagt om een deskundige en secure aanpak. Alleen zó kan de kwaliteit van dit type producten behouden worden. Onze hi-speed lijnverdeler helpt hierbij. Deze door Odemar ontworpen machine zorgt ervoor dat ze op ‘het juiste spoor’ terechtkomen. Wij vertellen je meer.

Van één toevoerspoor naar meerdere afvoersporen

De lijnverdeler is een innovatieve machine van Odemar Metaal. De machine wordt ontworpen en ontwikkeld in Denekamp. Een oer-Hollands product dus. Deze machine verdeelt champignonbakjes van één toevoerspoor naar meerdere afvoersporen. De lijnverdeler zorgt voor een snel en efficiënt proces, zonder dat er een handmatige actie aan te pas komt.

Hoe werkt het precies?

De lijnverdeler is voorzien van een groot aantal assen die zijn opgespannen tussen speciale kettingen. De geplaatste dragers kunnen hierdoor in de breedte worden verplaatst. Door externe besturing moeten de dragers op het juiste moment naar links, rechts of rechtdoor worden gestuurd, waardoor het geplaatste product automatisch meebeweegt.

Tot wel 40 meter per minuut

De motor wordt aangestuurd met behulp van een frequentieregelaar, zodat de snelheid makkelijk aan te passen is. Je kan elke gewenste snelheid instellen tot een maximumsnelheid van 40 meter per minuut! De lijnverdeler is uitgevoerd met als basismateriaal RVS 304, gebouwd volgens de Europese richtlijnen en voorzien van het CE-keurmerk.

Meer weten? Bekijk onderstaand filmpje om de lijnverdeler in actie te zien:

 

Naast het verdelen van champignonbakjes kan de lijnverdeler ook voor andere toepassingen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan de volgende producten:

  • Bakkerijproducten en snoepgoed
  • Vleesverpakkingen
  • Versverpakkingen
  • AGF-producten

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Terug naar overzicht