• Nieuws
  • Stagelopen bij Odemar Metaal | Jim Echtermeijer

Stagelopen bij Odemar Metaal | Jim Echtermeijer

20 Apr 2021

Met een vader die ook werkzaam was in de branche kreeg hij de liefde voor techniek met de paplepel ingegoten. Niet zo verwonderlijk dat de 18-jarige Jim koos voor een opleiding Mechatronica én voor een stage bij Odemar Metaal. Hoe hem dat bevalt? Dat lees je hier!

Als we hem spreken zit zijn stage er alweer bijna op. De twee maanden bij Odemar zijn naar eigen zeggen voorbij gevlogen. “Dit is mijn eerste stage en van tevoren wist ik niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar ik heb ontzettend veel geleerd bij Odemar en écht een inkijkje gekregen in een professionele machinefabriek.”

Technisch engineer

Jim volgt de opleiding Mechatronica BOL/Niveau 4 aan het ROC van Twente in Hengelo. Na het afronden van deze opleiding kan hij aan de slag als technisch engineer om complexe machines, installaties en apparaten te ontwerpen én te ontwikkelen. Bij Odemar zit Jim dus helemaal op zijn plek.

Een eigen opdracht

In de afgelopen twee maanden heeft Jim een goed inkijkje gekregen in het bedrijf én hij mocht werken aan een eigen opdracht: het maken van montageboeken. “Een monteur van Odemar legde mij allerlei dingen uit. Die informatie heb ik – met behulp van foto’s en aantekeningen – vastgelegd in een montageboek. Maar ook heb ik mee mogen kijken op verschillende afdelingen. Zo heb ik eens samen met een frezer een hele dag achter een freestafel gestaan. Ook dat vond ik echt super interessant.”

Afwisseling

De afwisseling in zijn stage sprak Jim heel erg aan, maar dat is zeker niet het enige. “Ook de sfeer onderling is goed. Alle medewerkers zijn aardig en het is hier ook gewoon gezellig. Ik moet hierna weer naar school, maar ik zie mijzelf zo bij een bedrijf als Odemar aan de slag gaan.”

Leerervaring

De leerervaring die Jim heeft opgedaan beperkt zich echter niet alleen tot technische kennis. “Tijdens deze stage heb ik ook geleerd hoe je communiceert met collega’s en dat je afspraken maakt waar je je ook aan houdt. Dit zijn dingen die ik allemaal meeneem als ik later bij een bedrijf aan het werk ga.”

Wil jij ook net zo’n leuke en leerzame stage als Jim? Dat kan! Wij zoeken nog enthousiaste stagiairs die ons team komen versterken. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Terug naar overzicht