• Nieuws
  • Tweede slot verplicht op e-bike en fatbike: verzeker jezelf met Steady

Tweede slot verplicht op e-bike en fatbike: verzeker jezelf met Steady

3 Jul 2024

Verzekeraars scherpen de voorwaarden voor de verzekering van elektrische fietsen verder aan. Zo is het bij de meeste verzekeraars al verplicht om een tweede slot te gebruiken op je e-bike. Dit geldt ook voor de zeer populaire fatbike. Met een SCM-gekeurd kettingslot van Steady zit je goed, lees maar.

E-bikes en fatbikes zijn heel populair, helaas ook bij dieven. In 2021 lag het aantal geregistreerde gestolen e-bikes op maar liefst 22.593. En met de nog steeds groeiende populariteit van fatbikes zal dit aantal in de komende jaren alleen maar stijgen.

Met een fietsverzekering ben je verzekerd tegen diefstal, maar hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Bij fietsen met een hogere aanschafwaarde dan 3.500 euro is het verplicht om je elektrische fiets te voorzien van een tweede slot.

Waar moet een tweede slot aan voldoen?

Een elektrische fiets is standaard voorzien van een vast ringslot aan het frame. Als tweede slot kun je bijvoorbeeld een kettingslot gebruiken, die je vastmaakt aan een paal of hek. Belangrijk is dat het tweede slot (minimaal) het ART2-keurmerk heeft, wat alleen met een gekeurd slot ben je verzekerd tegen diefstal.

Steady: het beste slot voor een elektrische fiets

Met een kettingslot van Steady verzeker je jouw elektrische fiets of fatbike tegen diefstal. Het zeer solide kettingslot bevestig je door een penbevestiging aan de ‘vaste wereld’. Het slot is erg makkelijk in gebruik en heeft een lengte van 1,3 meter.

Bovendien is ons Steady-slot voorzien van een SCM-keurmerk. SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. Sloten met het SCM-keurmerk zijn uitgebreid getest en gekeurd, en voldoen aan strenge eisen ten aanzien van de diefstalpreventie.

Een slot met dit keurmerk valt in een hogere gradatie dan een ART2-gekeurd slot, waardoor je dus zeker weet dat jouw elektrische fiets of e-bike de beste bescherming krijgt tegen diefstal én uitstekend is verzekerd.

Steadyslot kopen?

Voor de verkoop van onze Steady-sloten kun je terecht bij een dealer of verkooppunt. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over Steady vind je op deze pagina.

Terug naar overzicht