• Nieuws
  • Wij breiden onze machinepark uit met een 5-assige freesbank

Wij breiden onze machinepark uit met een 5-assige freesbank

25 May 2022

Ons machinepark krijgt uitbreiding! In juni verwelkomen we onze nieuwste aanwinst: de DMG Mori 50 (3e generatie) 5-assige freesbank. Waarom de keuze op deze machine is gevallen? Dat vertellen we je graag in dit blog.

Een machine die – onbemand en volledig geautomatiseerd – in één opspanning complexe freesbewerkingen uitvoert. Dát is onze nieuwe freesbank. Deze cnc-gestuurde machine is een krachtpatser van jewelste. Ten opzichte van de vorige generaties heeft deze 5-asser namelijk een groter zwenkbereik (-35/+110 graden), een sterkere spindel (tot 20.000 omwentelingen per minuut) én een uitgebreid gereedschappenmagazijn voor 120 tools.

Minder mankracht nodig

Maar dat niet alleen. Door de combinatie met een BMO-robotcel kunnen wij nu 24/7 produceren. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar het scheelt vooral veel mankracht. De robotcel neemt het zware werk over, waardoor onze medewerkers fysiek worden ontlast én zich kunnen focussen op andere werkzaamheden. Een win-winsituatie dus.

Toevoeging

Deze machine gaat niet onze andere freesbanken vervangen, maar wordt extra toegevoegd aan ons machinepark. Zo kunnen wij nog beter inspelen op de steeds hogere eisen die worden gesteld aan (complexe) freesbewerkingen.

Nog even geduld

Bij Odemar zijn wij maar wat blij met deze uitbreiding van ons machinepark. Toch moeten we nog heel even geduld hebben, want onze nieuwste aanwinst komt in juni. Maar één ding is zeker; met deze 5-asser zijn wij klaar voor de toekomst.

Zie jij jezelf al achter deze machine staan? Dan hebben wij goed nieuws, want Odemar is op zoek naar een frezer! Meer weten over deze functie? Neem contact op met Henk Meijer via 06-82011887 of h.meijer@odemar.nl.

Terug naar overzicht
Meer weten over de mogelijkheden?

Neem gerust contact op met ons team van specialisten

Henk Meijer
Operationeel Manager
+31 541-35 89 01